Personvern

Innledning
Denne personvernerklæringen gjelder for Salt Lofoten AS (heretter omtalt som «SALT») og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

SALT sitt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, vil bestå av ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke, ved å slette informasjonskapselen for vår nettadresse i din nettleser.

Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler
Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og besøks- og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er SALT som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Hva slags opplysninger samler SALT inn?
For å kunne levere så gode tjenester som mulig er SALT avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan SALT typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. SALT samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger SALT får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer SALT informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. SALT samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
SALT kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. SALT kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

ii) Bruk av tjeneste
SALT registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

b) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

Hva brukes opplysningene til?
SALT bruker personopplysninger til følgende formål:

a) For å levere og forbedre tjenestene våre
SALT bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. SALT bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

b) For å utarbeide statistikk
SALT utarbeider statistikk over hvilke sider du har besøkt eller artikler du har lest. Dette gjøres for å kunne forbedre og videreutvikle tjenestene våre og informasjonen som legges ut på nettsiden.

c) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
SALT bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

Deling av opplysninger
SALT deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre opplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:

– Google Analytics
Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. SALT vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men SALT kan bruke informasjonen til å se generelle bruksmønster på nettsiden vår.

b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. SALT vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

Sletting av personopplysninger
SALT er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

– Lov om bokføring
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom SALT ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg til oss angående dette ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

Sikring av personopplysninger
SALT bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

Særlig om markedsføring i e-post
Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan SALT sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester og arrangementer fra oss, via e-post, telefon og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Dine persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene.

Endringer i personvernerklæringen
SALT vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil SALT informere om dette.

Rett til å klage
Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data SALT har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss.

Telefon
+47 919 22 802
E-post